Detenció Xènia

La magistrada del Jutjat d’Instrucció 30 de Barcelona ha deixat en llibertat provisional una altra de les detingudes el divendres 18 d’octubre al carrer de Junqueras durant els aldarulls per la vaga general. La noia es diu Xènia, tal com recull el perfil de Twitter que li dona suport.

Estava citada a declarar a la Ciutat de la Justícia a dos quarts de dues i, poc després, s’ha sabut que la jutgessa l’ha deixada lliure amb mesures cautelars. Com altres investigats, té prohibit participar en manifestacions i ha de comparèixer cada 15 dies als jutjats. Sortirà de la presó de Wad-Ras aquest dijous a la tarda.

Segons fonts jurídiques, està acusada de tenir objectes a la mà per llençar-los contra la policia i se li atribueix un delicte de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Un relat que la seva defensa nega i denuncia manipulació de proves i abús policial durant l’arrest.

La Policia Nacional la va detenir el divendres 18 d’octubre al carrer de Junqueras cap a un quart de set de la tarda. A la via Laietana hi havia una manifestació que va derivar en diversos enfrontaments entre alguns manifestants i agents antiavalots que custodiaven la Prefectura de la Policia Nacional. Diverses furgonetes circulaven pel carrer de Junqueras cap a la seu de la policia, però abans alguns agents va baixar del vehicle i van detenir aquesta noia. Des de llavors, ha estat en presó provisional a Wad-Ras. 

En total, hi ha 29 persones empresonades per les mobilitzacions arran de la sentència del procés. A banda d’ella, només se n’ha alliberat una aquest dilluns, que també estava privada de llibertat a la presó de dones Wad-Ras. La resta d’empresonats impulsen, des de les xarxes socials, campanyes per denunciar i donar visibilitat els seus casos.