El tinent d’alcaldia de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha demanat a la patronal dels apartaments turístics, Apartur, “responsabilitat” després que hagin iniciat una campanya per alertar dels “perills” del nou decret llei que regularà els pisos turístics. En declaracions a betevé, Valls ha instat la patronal a tenir en compte que “els pisos turístics són una activitat regulada i que aquesta regulació que s’ha votat democràticament al Parlament de Catalunya”.

El titular de turisme al consistori ha avisat, a més, que encara no se sap com serà la normativa a Barcelona: “Ja veurem quina regulació fem i en quin lloc afecta, però jo els demanaria una mica de responsabilitat”.

Valls els acusa de difondre informació “falsa”

Jordi Valls tampoc no ha dubtat a qualificar de “falsa” la informació que Apartur ha fet arribar als participants de fires com l’ISE i el Mobile. En una carta dirigida als congressistes, la patronal dels pisos turístics assegura que “és molt probable que properes edicions de l’ISE o el Mobile no es puguin celebrar a Barcelona”. En aquest sentit, Valls diu entendre que la patronal vulgui defensar els interessos individuals, però “sempre que no afectin els interessos col·lectius”.