matricula pau 2023 selectivitat

La Selectivitat aquest any es farà el 7, 8 i 9 de juny. Abans, els estudiants hauran de fer la matrícula de les PAU 2023. Es tracta d’un tràmit que hauran de fer tots els alumnes de batxillerat o cicles formatius que vulguin fer els exàmens. A continuació et detallem quan s’obre la matrícula de les PAU 2023 a Catalunya i com fer la inscripció a la prova.

Ja t’avancem que serà dies abans dels exàmens, així que estigues atent!

Matrícula de les PAU 2023 a Catalunya: dates

Després de la prematrícula, el procés de matriculació per a la convocatòria ordinària de les PAU s’obre el dilluns 15 de maig i s’allargarà fins al divendres 26 de maig.

La inscripció a la selectivitat només serà vàlida si s’han pagat les taxes dins del termini establert.

Taxes de la matrícula a la selectivitat 2023

El Departament de Recerca i Universitats encara no ha confirmat les taxes de la inscripció a la selectivitat. Tot i això, et deixem els preus de la matrícula del 2022 perquè te’n facis una idea:

  • Taxa ordinària: quota per dret a examen (40,10 euros) + quota de la fase general (66,70 euros) + quota de la fase específica (13,40 euros per examen).
  • Bonificació del 50 %: quota per dret a examen (20,05 euros) + quota de la fase general (33,35 euros) + quota de la fase específica (6,70 euros per examen).
  • Bonificació del 100 %: gratuïta.

Els estudiants que formin part d’una família nombrosa o monoparental gaudiran d’un descompte del 50 % en les taxes de les PAU, sempre que ho acreditin amb la documentació necessària. Les proves seran gratuïtes en el cas dels alumnes amb beques d’estudis a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat, persones amb una discapacitat del 33 % o superior i víctimes de la violència masclista, entre d’altres.