vacuna covid EUA

A partir de l’11 de maig els Estats Units aixequen l’obligatorietat de tenir la vacuna de la covid per als viatgers internacionals de més de 18 anys que hi arribin en avió, i també per a funcionaris i treballadors federals. Aquesta és una de les darreres restriccions de la pandèmia vigents al país americà. Per tant, en qüestió de dies ja no caldrà estar vacunat per poder volar cap allà.

El Departament de Salut i Serveis Humans i el Departament de Seguretat Nacional han anunciat la fi d’aquesta obligatorietat. “Estem en una fase diferent”, subratlla el govern.

Les morts per covid baixen un 95 %

La Casa Blanca justifica la supressió d’aquesta mesura perquè les morts per covid-19 han disminuït un 95 % i les hospitalitzacions han baixat gairebé un 91 %. A banda, en l’àmbit mundial, les morts per coronavirus estan en els nivells més baixos des de l’inici de la pandèmia.

En un comunicat, l’executiu ha recordat que gairebé 270 milions de ciutadans han rebut almenys una dosi de la vacuna, i gairebé el 70 % de la població, uns 230 milions, tenen la pauta completa.