xec 100 euros material escolar

(ACN/redacció) La Generalitat entregarà aquest estiu un xec de 100 euros a casa dels alumnes de primària per comprar material escolar per al curs vinent. Tal com ha avançat RAC1 i ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, les famílies rebran el val al seu domicili a través d’una carta i el podran gastar als comerços que s’adhereixin a la iniciativa. L’ajuda va ser anunciada al setembre pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, però fins ara no s’havia concretat com es faria realitat.

Ajuda universal per a totes les famílies de primària

L’objectiu d’aquesta mesura és pal·liar els efectes de la inflació i forma part del pla de xoc contra l’escalada de preus. Inicialment, Aragonès va apuntar que l’ajuda beneficiaria les famílies de rendes mitjanes i baixes que tenen fills escolaritzats des d’infantil 3 fins a 4t d’ESO. Finalment, serà universal per a tots els alumnes de primària d’escoles públiques i concertades, des de primer fins a sisè.

El govern hi invertirà un total de 50 milions d’euros. La portaveu de l’executiu català ha assegurat que es tracta d’una “bona mesura per a la igualtat d’oportunitats”.

Plaja ha concretat que les famílies rebran el val aquest estiu i que podran triar lliurament en què se’ls gasten, sempre que es tracti de llibres, material escolar d’escriptura, motxilles, etc… La portaveu també ha concretat que la idea és que puguin fer la despesa abans de l’inici del curs escolar, tot i que tindran temps fins al 30 de novembre.