boles formigo nou barris

L’Ajuntament de Barcelona ha rectificat i ha decidit treure les boles de formigó que havia posat davant de l’Escola Palma de Mallorca, a Nou Barris. Arran de la polèmica suscitada per aquesta actuació urbanística —que alguns partits de l’oposició havien titllat de “nyap”—, el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha fet marxa enrere en el que s’havia de convertir en una instal·lació de jocs infantils.

La retirada d’aquests elements -instal·lats també a la superilla de Sant Antoni (Parlament/Comte Borrell) sense provocar l’enrenou generat aquest divendres- s’ha fet al migdia, i en poca estona no n’ha quedat ni rastre al passeig de la Ciutat de Mallorca. En canvi, les boles que també s’havien col·locat recentment al carrer paral·lel, el de Deià, no s’han tocat, ni es tocaran, segons ha confirmat l’Ajuntament.

El passeig de la Ciutat de Mallorca, ja sense els elements polèmics a la vorera
Les boles del carrer de Deià són les úniques que no s’han retirat

Segons han explicat fonts municipals a betevé, ara l’Ajuntament estudiarà on reubicar-les, després que desenes de ciutadans anònims critiquessin que les boles poden generar problemes d’accessibilitat a l’escola.

Es dona el cas que el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, havia defensat l’actuació davant de l’Escola Palma de Mallorca via Twitter, com a resposta a la primera queixa que ha fet ERC (després també s’hi han sumat Junts i BCN Canvi). Ara bé, pocs minuts després, Marc Serra ha eliminat la piulada que incloïa les seves explicacions.

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Barcelona decideix retirar algun element urbanístic poques hores o dies després d’instal·lar-lo. Aquest mateix juny, el govern Colau-Collboni va desinstal·lar unes pilones que havia posat a la rambla de la Muntanya (a Horta-Guinardó) com a element per dissuadir els motoristes que circulen per la vorera amb l’objectiu d’evitar el trànsit de cotxes i autobusos. Les queixes dels veïns, però, van forçar el consistori a desfer el que havia fet.

Junts demana saber el cost de les boles de formigó

El Grup Municipal de Junts ha demanat al govern municipal a través d’un prec que detalli el cost final de la intervenció als entorns de l’escola Palma de Mallorca, i en concret, la compra i col·locació de les boles de formigó. Segons la informació pública de l’actuació urbanística, el cost previst és de 177.675,26 euros.