(ACN) El govern català ha posat en funcionament el web per recopilar tota la informació relacionada amb les incidències del concurs oposició celebrat aquest dissabte. Aspirants i sindicats van denunciar retards, cancel·lació d’exàmens i violacions de l’anonimat de les proves en què estaven convocades 13.581 persones, unes irregularitats que l’executiu va apuntar que podien ser imputables a l’empresa a qui es va subcontractar la gestió d’aquests exàmens per estabilitzar el personal.

D’aquesta manera, l’executiu respon a la petició dels sindicats de recopilar informació per conèixer l’abast de les incidències. El formulari estarà a disposició dels aspirants afectats pels errors logístics en el procés d’oposicions durant quatre dies, des d’aquest dimarts fins divendres.

Segons la Direcció General de Funció Pública, s’han detectat incidències en el desenvolupament de l’organització d’aquestes proves selectives que podrien afectar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública. Les proves de concurs d’oposició afectades són les convocatòries amb número de registre 600, 643, 650 i 700.

No es donarà resposta personalitzada a les comunicacions

El formulari busca avaluar de forma objectiva les incidències que han tingut lloc i, en conseqüència, prendre decisions respecte a les convocatòries i, per tant, de moment no es donarà resposta personalitzada a les comunicacions rebudes.

El mateix dissabte de les proves, la Generalitat ja va demanar disculpes a les persones afectades i va anunciar que depuraria responsabilitats per les incidències de la realització de les oposicions. Funció Pública assenyala que l’empresa encarregada de dur a terme l’organització de les proves ha obert també una investigació interna per aclarir els fets.

Els problemes durant la realització de les proves han generat crítiques entre l’oposició i alguns partits i sindicats han reclamat la dimissió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de qui depèn la cartera de Funció Pública.

Destituïda la directora de Funció Pública

Arran d’aquesta polèmica, el govern català ha destituït la fins ara directora de Funció Pública, Marta Martorell. El consell executiu d’aquest dimarts ha nomenat Anna Maria Molina, que ocuparà a partir d’ara aquest càrrec en relleu a Martorell. Molina ha ocupat diversos càrrecs a l’administració i, recentment, ha exercit com a subdirectora general d’Anàlisi i Planificació Estratègica, que depèn de Funció Pública.

La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha reconegut el desgavell en aquest procés d’oposicions i ha demanat disculpes els afectats. També ha anunciat que el gabinet jurídic de la Generalitat està estudiant com rescindir el contracte amb l’empresa Cegos, subcontractada per gestionar aquestes proves per estabilitzar el personal públic. També volen garantir que assumeix la seva responsabilitat en aquests fets i que no torni a participar en altres processos.