La Paloma López, veïna del bloc del carrer de Tapioles, 15, i la Cristina Ortiz, la filla de la Montse i el Fernando, veïns del carrer de Cortines, 10, lluiten per continuar als pisos on viuen. Els habitatges es troben a dos quilòmetres i mig de distància però tenen en comú des de fa poc un mateix propietari: Second House. Aquest gran tenidor ha posat en venda totes dues finques, encara amb veïns dins, que temen pel seu futur.

En conflicte amb els sindicats

El Sindicat de Barri del Poble-sec, el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic i el Sindicat de Llogateres han esperonat els veïns afectats dels 16 pisos entre els dos blocs, 11 a Tapioles i 5 a Cortines, a lluitar de forma col·lectiva. Second House, la propietat de les finques, no reconeix els sindicats esmentats com a mediadors perquè aquesta tardor van fer una acció de protesta a la seu de la Fundació Soñar Despierto, de Second House, que consideren que va ser passar una línia vermella perquè van titllar l’acció “d’acte vandàlic”.

Ara, segons la propietat, ha entrat en joc una tècnica de de l’Ajuntament del SIPHO, que esperen que desencalli el conflicte obert i se’ls facin contractes socials als veïns que puguin acreditar la seva vulnerabilitat. Un portaveu de Second House assegura que estan complint la llei.

“Són operacions ruïnoses” diu la propietat

La mateixa font de Second House ha reconegut a betevé que han posat en venda els dos blocs, ubicats al Poble-sec i a Sant Pere i Santa Caterina, sense acabar la reforma que tenen pendent, perquè totes dues operacions no els han fet guanyar els diners que esperaven. “Són operacions ruïnoses” i han assegurat que la resistència veïnal a marxar els està encarint molt el seu pla. En el cas del bloc del carrer de Tapioles, asseguren que s’han deixat mig milió d’euros per fer un reforç estructural perquè està fet amb ciment aluminós.