Les tres escoles Joan Roca que té el Grup Roca a Barcelona han pogut obrir aquest dilluns després que els gestors dels centres n’hagin recuperat el control. Tot i això, moltes famílies no hi han dut els seus fills després de l’incident que va protagonitzar diumenge el propietari del grup, Joan José Roca, en bloquejar l’accés als centres amb l’ajuda d’una empresa de seguretat privada.

El Departament d’Ensenyament està treballant amb els actuals gestors dels centres per intentar resoldre el conflicte. També des del Consorci d’Educació han explicat a betevé que estan mediant amb totes les parts implicades.

Segons han explicat a betevé els membres de les ampes, la decisió d’obrir les escoles aquest dilluns es va prendre a última hora de diumenge, després que els Mossos van aconseguir fer fora els membres de seguretat privada que custodiaven els edificis des de dins.

Reobertes les escoles Joan Roca a Guipúscoa i Meridiana

Les dues escoles que el Grup Roca té a l’avinguda Meridiana han pogut reprendre les classes aquest dilluns al matí, tot i l’avís que s’havia fet que quedarien suspeses almenys durant dos dies. En el cas de l’escola de la rambla de Guipúscoa, també s’havia recomanat als pares que no hi portessin els seus fills aquest dilluns. El centre, però, finalment ha pogut obrir tot i que tampoc no hi han assistit gaires alumnes. En total, aquestes tres escoles donen servei a més de 2.000 alumnes.

El Grup Roca té un quart centre educatiu al carrer de la Indústria, el Centre d’Estudis Roca Automoció dedicat a cicles formatius, que no està afectat per aquesta polèmica.

Escola Roca avinguda Meridiana

Joan Roca, el propietari, apartat per una sentència

El propietari dels centres del Grup Roca, Joan José Roca, va ser destituït com a director el 9 de gener per una sentència judicial després de diverses denúncies per acomiadaments aleatoris, contractacions de caire masclista, amenaces i abús de poder, segons el comunicat del Grup Escolar Roca. El Jutjat Civil número 4 va decretar mesures cautelars per evitar que Roca interferís en la gestió de les escoles fins que hi hagués una sentència ferma. De fet, van ser els seus fills els que van passar a fer-se càrrec de la gestió del complex educatiu. Tot i això, aquest diumenge Joan José Roca va accedir als centres amb personal de seguretat privada i en va bloquejar l’entrada. Davant d’aquesta situació, els fills de Roca van presentar diumenge una denúncia al jutjat de guàrdia.