Aquesta matinada el mercuri ha davallat fins a tan sols 2,2 ºC a l’estació meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya emplaçada a la Zona Universitària. En aquest sector de l’oest de Barcelona no feia tant de fred des del dia 17 de gener de l’any passat, jornada en la qual el termòmetre va arribar a marcar 0,9 ºC. A BTV, al Poblenou, el mercuri ha assenyalat 4,3 ºC, un registre que tampoc no s’assolia des del 17 de gener, dia en el qual la mínima va ser de 4,1 ºC.

El mapa aproximat de temperatures mínimes que il·lustra aquesta notícia posa de manifest la irregularitat típica de Barcelona, amb valors més baixos a les zones més pròximes als cursos dels rius, 2,7 ºC a Sant Andreu o 1,2 ºC a la Verneda, però també l’efecte illa de calor, que sol implicar valors més suaus al centre de la ciutat.

També evidencia el fenomen de la inversió tèrmica, que ha suposat que la nit fos més freda en alguns trams del litoral que no pas a la part alta de la ciutat o a l’Observatori Fabra. Cal destacar, però, que no ha estat la nit més freda dels darrers mesos a tot arreu, en el cas de l’Observatori Fabra -a tall d’exemple-  el primer dia del 2017 ho va ser força més, amb una mínima que va baixar fins als 2,5 ºC.

La nit també ha estat especialment freda en altres localitats de l’àmbit metropolità: a Badalona la mínima (2,8 ºC) ha estat la més freda des del novembre del 2015, i a Cornellà de Llobregat no feia tant de fred des del mes de febrer del 2015.