Tot i que encara quedava ben bé una hora perquè comencés la cavalcada, els més impacients no han pogut esperar i han donat la carta als Reis tan bon punt han tocat terra. A Baltasar (que té el seu grup de fans)... A Gaspar... I a Melcior, que enguany té -curiosament- una retirada al regidor de l'Ajuntament Jaume Collboni. I tocades les 6, la brisa marina ha donat pas al moment més màgic de la vetllada. Ses Majestats han sortit del Parc de la Ciutadella per enfilar un recorregut de 5 quilòmetres fins a la plaça d'Espanya. I enguany han estrenat carrosses: Melcior s'ha omplert de pau amb un jardí immens d'arrels àrabs. Gaspar, en canvi, s'ha rodejat de centenars de bonsais; mentre que Baltasar ha lluït orgullós les seves arrels africanes, amb un carruatge ple de tòtems i animals. Tampoc no ha faltat a la cita la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana, tot i que per primera vegada en els últims 50 anys no ha comptat amb la banda musical. El que no ha canviat gens ha estat la nota dolça del vespre: fins que acabi la cavalcada plouran 7 tones de caramels. I vistos els tres Reis, la gran protagonista d'aquest Nadal a la ciutat ha convidat els més petits a anar a dormir si no volen que Ses Majestats vegin un llum encès i s'oblidin d'aturar-se a casa seva.

En total, els Reis i els seus acompanyants han fet cinc quilòmetres de recorregut ple de música, llum, dansa, teatre i espectacle, en una cavalcada en què els tres Reis han estrenat carrosses. Melcior, que recorda el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha pujat en una carrossa inspirada en l’Alhambra, mentre que el rei Gaspar, que té certa semblança amb un periodista de RAC1, ha fet el recorregut en una carrossa inspirada en la jardineria japonesa; finalment, Baltasar ha viatjat damunt una màscara africana.

Una altra novetat de la cavalcada d’enguany és que, tot i que la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana hi ha participat, per primera vegada en els últims 50 anys no ha comptat amb la Banda Musical. També ha estat novetat el final del seguici: la ballarina protagonista del Nadal d’enguany a la ciutat ha convidat la canalla a anar a dormir perquè els Reis no s’oblidin de passar per casa seva.

L’espectacle sencer ha durat aproximadament 50 minuts i hi han participat més de 1.200 persones. El seguici ha començat el recorregut a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i ha seguit pel pla de Palau, via Laietana, plaça d’Urquinaona, Fontanella, plaça de Catalunya, carrer de Pelai, plaça de la Universitat, Sepúlveda, avinguda del Paral·lel, plaça d’Espanya, avinguda de la Reina Maria Cristina i avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia. En aquest punt és on Ses Majestats s’han acomiadat dels infants.

BTV també ha participat en la cavalcada

Per segon any consecutiu, BTV ha tingut una carrossa que, a través d’una pantalla gegant, ha anat projectant els desitjos enviats pels infants a la televisió municipal a través de l’aplicació BTVReis. Gràcies a un sistema de geolocalització, els nens han pogut veure’s en la pantalla quan la carrossa els ha passat just per davant.

Una cavalcada blindada per seguretat

La seguretat ha estat una de les prioritats en aquesta cavalcada. Després de l’últim atemptat a Berlín, en què un camió va irrompre en un mercat nadalenc, el govern ha prohibit l’accés a la ciutat amb camions de 3.500 quilos durant les hores del seguici. Aquest fet ha obligat les empreses de transport a reorganitzar els repartiments.