JAUME BERTRAN propietari del Forn Mistral "Aquest any n'hem fet exactament igual que l'any passat, uns 700 tortells, últimament s'està posant molt de moda que siguin de nata, de trufa, algun de crema, s'estan posant més de moda aquests, ara, però vaja, el gruix fort són els normals de massapà. I la gent es ve a gastar una mitjana, jo entenc, de 30, 35 euros." "He comprat un tortell de 34 euros i el menjarem 5 i que vinguin els Reis, a veure què ens portaran." "He comprat avui perquè demà està tancat aquí al Mistral. I he comprat el petit perquè som dos només a casa." "De massapà i de fruita, per fer un trosset de pastís amb una mica de cava i punt, s'ha acabat, i a celebrar els Reis fins l'any que ve."

Les pastisseries catalanes ja fa uns dies que treballen a ple rendiment perquè el dia 5 de gener tothom qui ho vulgui ja pugui comprar el tortell de Reis. De fet, en alguns establiments com ara el Forn Mistral, tanquen el dia de Reis i per això els compradors han de ser previsors. “Tanquem el dia de Reis perquè els forners treballem moltes hores i és un dia per passar en família”, explica el propietari de l’establiment, Jaume Bertran. En aquest forn han elaborat prop de 700 tortells de Reis, una quantitat similar a la de l’any passat.