La cita de la cursa Mou-te per l’Esclerosi Múltiple d’enguany ha estat molt diferent. Perquè es pogués celebrar, la Fundació que acompanya pacients i familiars, ha adaptat l’organització de les tradicionals curses al format virtual. En lloc de citar els participants al circuit de Montmeló, la iniciativa ha creat una aplicació mòbil que permet als participants inscriure-s’hi, veure què fan els altres, i competir.

Tres dies hàbils

Durant tres dies, del 23 al 25 d’abril, s’han pogut recórrer els quilòmetres desitjats ja sigui caminant, corrent, en bicicleta o en patins. I ha estat vàlid, es fes on es fes de Catalunya. L’any passat el grup Gertrudis va dedicar una cançó a la cita i enguany, el padrí del Mou-te 2021 ha estat l’actor, productor i humorista, Lluís Jutglar, conegut com a Peyu.

El cas de la Sílvia, 21 anys amb la malaltia

La Sílvia té esclerosi múltiple des de fa 21 anys. Els cinc darrers ha participat a la cursa del Mou-te i és coneguda per tots els organitzadors i participants. La seva incursió en l’esport li ve pel seu fill, l’Èric, que va buscar una activitat perquè la seva mare es mogués, i que a ell també li agradés. Diu l’Èric que l’esport els enforteix el vincle. La Sílvia ha participat aquest diumenge, tot i el dia rúfol. Feliç de ser un cop més a la cursa, destaca que la versió virtual li ha tret el més important: el caliu dels companys.

L’objectiu: la sensibilització cap a la malaltia

L’esclerosi múltiple és una malaltia que afecta 9.000 persones a Catalunya i a més de 55.000 a tot Espanya. La Fundació destinarà els fons recaptats a atendre els pacients i les seves famílies en totes les vessants: laboral, legal i emocional.