El coronavirus cada vegada té menys incidència a les residències. Per això, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, permetrà alliberar 1.753 places de residències de gent gran a tot Catalunya, que es mantenien buides per fer aïllaments en casos probables o confirmats de covid-19.

La mesura entrarà en vigor dissabte, 1 de maig, tot i que la mateixa resolució dicta que en cas que sigui necessari per l’evolució de la pandèmia, aquest nombre de places lliures d’ocupació es podrà ampliar o actualitzar.

Per tant, la reserva de places no ocupades a la residències per fer aïllaments per casos de covid-19 es redueix un 58,2 % i passarà de les 3.016 a 1.263. Afers Socials ha pagat aquestes places no ocupades a les entitats proveïdores.

13.040 nous ingressos a residències en nou mesos

Les residències van estar durament colpejades pel coronavirus. De fet, recentment, els familiars de la Bertran i Oriola han creat una plataforma per investigar la mort de 42 persones. Per això, durant els primers mesos de la pandèmia no es van permetre nous ingressos, però a partir de l’estiu es van reprendre. De juny del 2020 a març del 2021 s’han ocupat 13.040 places amb finançament públic.

Salut considera que s’ha demostrat que les residències són espais segurs i, per això, afirma que “a partir d’ara es produirà una acceleració de les entrades”. La llista d’espera per accedir a una plaça pública a una residència de gent gran, a 1 de març, és de 17.543 persones.