El nou centre de l’Instut Guttmann s’alçarà a la confluència de l’avinguda Meridiana amb el carrer de Garcilaso, al mateix solar on el 1965 va néixer l’entitat. L’equipament tindrà 14.500 metres quadrats de superfície distribuïts en cinc plantes.

En els pisos superiors, s’hi ubicaran 50 apartaments tutelats per a persones amb discapacitat. Els habitatges estaran condicionats per poder-s’hi moure en cadira de rodes. Els usuaris disposaran, a més, de sales d’estar comunes i servei de bugaderia. En funció de cada cas, s’hi podrà viure en règim temporal o indefinit.

L’edifici també acollirà una clínica neurològica que complementarà la tasca que des de fa 12 anys realitza el centre de Badalona. S’hi tractaran patologies relacionades amb la neurociència que fins ara no havia abordat l’Institut Guttmann, com la demència, la salut mental o les alteracions en infants.

A més, el centre inclourà un gimnàs de rehabilitació, una cafeteria oberta al barri i un aparcament soterrani de dues plantes. El projecte, que ja es va posar sobre la taula el 2009, té un pressupost d’uns 15 milions d’euros i està previst que s’enllesteixi el 2018.