L’Associació de Veïns de Montbau reclama a l’Ajuntament que reurbanitzi  la part alta de Montbau, a tocar de la serra de Collserola. Hi ha uns 200 habitatges, equipaments i un dels accessos al parc. Representats veïnals expliquen que l’espai públic presenta deficiències, sobretot d’accessibilitat, ja que no s’ha reformat des que es va construir als anys 60. Asseguren que el projecte estava compromès pel mandat anterior, per això han reclamat la reforma al darrer consell de barri.

Reforma pendent de la part alta

A l’entorn dels carrer d’Harmonia, hi ha tres edificis amb més de 150 habitatges, una llar d’infants, una escola i l’accés a una cinquantena de cases unifamiliars. L’espai públic, però, està igual que quan es va urbanitzar als anys 60. Des de l’Associació de Veïns de Montbau reclamen una posada al dia. “Són zones maltractades que el simple deteriorament pel pas del temps i les pluges han anat desgastant, i necessiten una reparació amb urgència. És una cosa que no es pot demorar més”, diu Toni Mateo, de l’Associació de Veïns de Montbau. Més encara si és té en compte que Montbau és el barri més envellit de Barcelona, per això també reclamen un casal de gent gran. Té un 32 % de la població per sobre dels 65 anys i tres quartes parts d’aquest percentatge amb més de 75.

El projecte es troba al calaix

La reurbanització preveu eliminar les barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat, així com instal·lar una àrea de jocs infantils i regular un aparcament que hi ha situat en un dels accessos al Parc de Collserola. Els representants veïnals expliquen que l’obra hauria d’haver començat el mandat passat. Han reivindicat l’inici dels treballs al darrer consell de barri de Montbau, en què han incidit en el fet que forma part d’un pla per urbanitzar espais públics de la zona que només s’ha executat parcialment.