Des de l’associació de veïns no entenen com el barri amb un percentatge més alt de gent gran de Barcelona no té casal d’avis i adverteixen que, a més, també els fan falta altres equipaments de tipologia diversa. “El barri no té centre cívic, ni casal de barri, ni casal de gent gran, ni de joves, ni d’infants, de cap tipus. El que tenim és la sala polivalent que és un espai diàfan on les entitats fan activitats”, explica Toni Mateo, de l’Associació de Veïns de Montbau.

La Sala Polivalent de Montbau és una de les opcions que tenen ara les persones grans al barri. També hi ha un espai gestionat per una fundació privada però que, segons els veïns, no satisfà tota la demanda. Per això, reclamen un casal i proposen ubicar-ho just davant de l’Hospital Vall d’Hebron i a tocar de la Biblioteca Albert Pérez Baró. Toni Mateo afirma que “seria l’espai ideal perquè esta dins de l’eix horitzontal d’activitat del barri, s’hi accedeix bé a peu pla i és un espai que podria englobar tots els equipaments de barri que no tenim”.

Amb un 32 % de la població per sobre dels 65 anys i tres quartes parts d’aquest percentatge amb més de 75, Montbau és el barri més envellit de la ciutat. Les parelles que hi van anar a viure quan es va construir fa més de 55 anys, s’han fet grans amb el barri.