Finalment s’ha aturat el tercer intent de desnonament de l’hort ocupat Date una Huerta, al número 79 del carrer de Joaquim Valls, a la Prosperitat. Una cinquantena de persones s’ha concentrat a l’espai aquest dimarts al matí per reclamar al districte de Nou Barris que intervingui per evitar el llançament. L’Ajuntament ha comunicat als veïns que la propietat -un fons voltor- havia aturat el desallotjament.

Aquest és el tercer cop que els veïns de la Prosperitat s’organitzen per un eventual desallotjament, després de dos processos aturats el febrer i el juny de l’any passat. A més, el solar Date una Huerta ha evitat que hi proliferin rosegadors. “Abans que entressin aquestes persones i ho netegessin, les rates entraven a casa meva. Vam estar quatre anys denunciant-ho, però només multaven la propietat i no se solucionava el problema”, recorda la Rosa Bernabeu, que hi viu just al costat.

El 2016 els veïns van engegar aquest projecte per netejar el solar, abandonat des de feia 10 anys, i convertir-lo en un punt de trobada, amb un hort, un jardí i una zona d’estada en què s’organitzen actes culturals, xerrades i concerts, entre altres.