Falsa alarma. L’objecte que va trobar un bussejador diumenge a la tarda a la platja del Somorrostro no és un projectil de la Guerra Civil. L’Armada Espanyola ha determinat que és un piano de vàlvules, un cilindre amb entrades i sortides per mesclar gasos, que ha estat retirat de l’aigua. Els bussos han determinat que feia entre 50 i 60 anys que estava submergit perquè tenia sis centímetres de vida marina. La Marina militar ha fet petites detonacions controlades per trencar-ne el recobriment de ciment i descartar que es tractés d’una bomba.

Les tasques d’immersió s’han reprès aquest dimarts al matí, després que la manca de llum obligués a ajornar aquest dilluns a la tarda les tasques dels bussos  que es va submergir a l’aigua acompanyats d’un bussejador de la Guàrdia Civil. Dos bussos han tornat a inspeccionar l’objecte, que estava a quatre metres de distància de la línia de mar i a un metre i mig de profunditat.

El dispositiu de l’exèrcit que s’ha desplegat a la platja ha comptat amb el suport del GEAS i el Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

Altres incidents similars

No és la primera vegada que s’albira un explosiu de guerra a les platges de la ciutat. L’agost passat es va trobar una bomba a la platja de Sant Sebastià que es va fer detonar al mig del mar.