DIOSDADO TOLEDANO, comissió promotora de la ILP per la renda garantida "És una situació insuportable però que té solució. I hi ha una solució immediata que és l'aplicació de la renda garantia de ciutadania."

Una trentena d’entitats s’han sumat a la concentració per reivindicar la importància d’una renda garantida ciutadana i perquè se n’agilitzin els tràmits de la ILP per debatre i aprovar-la al Parlament de Catalunya. Amb la mobilització d’aquest vespre, han volgut donar un toc d’atenció a les administracions per tirar endavant una prestació que consideren d’urgència social.

Els convocants recorden que el Parlament va admetre a tràmit la iniciativa amb caràcter d’urgència el mes de març però lamenten que a dia d’avui encara no s’ha posat data a les compareixences a la comissió que es va crear específicament per a aquest assumpte. Témen que els partits de dretes de l’hemicicle vulguin frenar la prestació. Afegeixen que, si es convoquessin eleccions avançades, la ILP hauria de reiniciar el procés d’admissió amb la nova legislatura.

La protesta s’ha estès diversos municipis de Catalunya, sobretot al Baix Llobregat, el Besòs i el Vallès. En una dotzena de poblacions, com Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi i Sant Adrià de Besòs, els ajuntament  han penjat al balcó una pancarta en què es demana posar fi a l’atur, la pobresa i la desigualtat amb la renda garantida. No ha estat el cas de Barcelona i per això han alçat la pancarta amb globus.

La plataforma que impulsa la ILP ha convocat tota una setmana de protestes des del 23 fins al 28 de juny, que s’ha anomenat Setmana de la Dignitat. Aquest dilluns van celebrar una revetlla de Sant Joan reivindicativa i dimecres es van concentrar davant de les oficines del Parlament Europeu a Barcelona en contra de les mesures d’austeritat. Per divendres, han convocat una cadena humana per reivindicar una banca pública al servei de les persones, que unirà la seu de Catalunya Banc a la Via Laietana, amb una sucursal de Bankia a la plaça d’Urquinaona.