A través d’un escrit molt curt, el Grup Balaña nega “l’existència de negociacions per la possible venda de la plaça, i avança que “no farà més declaracions”. Els propietaris de l’espai mai fins avui no havien confirmat ni desmentit la veracitat de les informacions que apuntaven la possibilitat que es construís una mesquita a la mítica plaça de toros. El 25 de setembre de 2011 José Tomás va coronar l’última tarda de toros a La Monumental. Des de llavors l’emplaçament s’ha mantingut obert com a reclam per als turistes i visitants del Museu Taurí.

El debat s’ha tornat a activar. Una informació publicada pel diari ’20 minutos’ va assegurar aquest dimarts que l’emir de Qatar estaria interessat a invertir 2.200 milions d’euros per edificar la que podria ser la mesquita més gran d’Europa. Una construcció que disposaria d’una sala d’oració amb capacitat per a 40.000 feligresos, un restaurant, locals comercials i un centre d’estudis de l’Alcorà. L’únic que es mantindria seria la façana d’estil neomudèjar i bizantí.

Al marge de la veracitat d’aquesta informació, el que és cert és que el món islàmic coincideix a assenyalar la necessitat de disposar d’un lloc de culte en condicions. Una necessitat que també apunten les administracions. Actualment la comunitat utilitza baixos comercials i locals petits, però sobta que no existeixi en una ciutat de les dimensions de Barcelona d’una construcció més gran. Ara bé, sobre el projecte en qüestió, el Consell Islàmic de Catalunya assegura no tenir-ne constància i per ara prefereix no entrar a valorar si és favorable o no a la idea. Admet que la informació sobre una possible mesquita a La Monumental els consta que fa temps que circula però que mai no ha participat en cap negociació al respecte.