SÒNIA RECASENS, presidenta de Mercabarna "La ciutat de Barcelona entén el progrés econòmic sempre que va associat a un progrés social i per tant, aquesta fortalesa econòmica, tot aquest motor, s'esdevé una oportunitat per als nostres ciutadans perquè tinguin feina."

L’objectiu de les anomenades Beques Mercabarna és promoure l’ocupació dels joves universitaris així com millorar la competitivitat de les empreses i introduir-hi innovació.

El pla suposa una inversió de 86.000 €: una part seran ajuts per a les empreses i l’altra anirà destinada als becats. Concretament, les companyies alimentàries de Mercabarna que facin contractes d’un mínim de sis mesos rebran 50.000 € per ocupar 25 universitaris i 36.000 € per a 15 persones aturades.

Incentius per a joves universitaris…

Pel que fa als estudiants, podran optar a les beques els titulats de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) que acabin els estudis entre aquest estiu i el mes de març de 2015. Segons Mercabarna, les titulacions amb més demanda a les empreses són Enginyeria en Indústries Alimentàries, Enginyeria Agrícola, Enginyeria en Sistemes Biològics i Màster en Aqüicultura. En aquest cas, Mercabarna pagarà tres mesos de salari mínim interprofessional per cada jove que es contracti.

…i per a aturats amb formació

D’altra banda, amb l’objectiu d’incorporar treballadors fixos a les plantilles de les empreses alimentàries, els serveis de formació de Mercabarna ofereixen cursos de tres mesos d’entre 40 i 80 hores a persones aturades menors de 30 anys i majors de 45 que fa més d’un any que estan sense feina. Un cop acabats els cursos -de peixater, carnisser, especejador de canals, mossos de magatzem i venedor de productes alimentaris- les empreses del polígon alimentari que contractin els treballadors formats rebran el 60% del salari mínim durant sis mesos.