Recaptació rècord de la setena edició del projecte ‘Check In Solidari’. Una iniciativa de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) que consisteix en una donació d’un euro per cada reserva d’un apartament durant els mesos d’estiu. Hi han participat una cinquantena d’empreses amb prop de 2.500 apartaments associats i els diners recaptats, 21.397 €, s’han lliurat al projecte ‘Vincles’ del Casal dels Infants.

El Check In Solidari es fa des de l’1 de juliol fins al 30 de setembre. En les sis edicions anteriors s’han recaptat més de 86.500 euros. Una quantitat que ha fet possible l’atenció de gairebé 2.700 mares i nadons del programa ‘Vincles’. Si s’hi suma la xifra de la recaptació del 2019, Apartur haurà contribuït amb 107.901 € al programa del Casal dels Infants.

‘Vincles’ acompanya mares amb nadons de zero a tres anys en situació d’exclusió social i les ajuda en la criança dels infants però també les empodera amb classes de castellà i català i amb cursos per afavorir la seva inserció laboral i social. En l’acte d’entrega del txec solidari s’ha pogut escoltar el testimoni de tres usuàries del servei que han reconegut que abans se sentien molt soles i que al Casal d’Infants han trobat “una família”.

La Tania, la Sabina i la Sadia han vençut la timidesa i s’han situat davant els assistents per explicar com treballen a ‘Vincles’. “Amb les classes de castellà ara ja puc entendre la professora del meu fill”, ha dit la Sabina Yeasmin, de 23 anys i mare de dos fills. La Sadia ha reconegut que abans de fer ús del servei vivia “molt tancada a casa perquè estava espantada, no em sentia segura”.