Els veïns de la Rambla i el barri Gòtic demanen més seguretat al passeig i  més presència policial per tenir més control de les activitats il·legals com la venda de drogues, els trilers, els furts i els robatoris. També es mostren partidaris d’instal·lar càmeres de seguretat per poder utilitzar les imatges com a prova en el cas que es produeixin delictes. Un altre gran eix de la consulta popular és la pacificació del trànsit: els veïns hi volen menys cotxes i més espai per passejar.

Aquestes són les respostes més rellevants a les 96 qüestions a la consulta popular que l’Assemblea Veïnal per a una Rambla Democràtica va proposar per debatre sobre el futur de la Rambla i en la qual van participar prop de 1.000 persones. Una iniciativa d’un grup de veïns del passeig que han decidit demanar l’opinió dels ciutadans sobre el passeig. Creuen que l’Ajuntament no els té en compte i reclamen més participació. La consulta apareix paral·lelament al procés participatiu que ha iniciat el consistori sota el nom de Rambla Viva.

Revitalització de la Rambla de Santa Mònica

Els veïns també veuen urgent reformar el Teatre Principal i revitalitzar els entorns de la Rambla de Santa Mònica, així com promoure el lloguer per a l’habitatge habitual per aconseguir que hi hagi més veïns.

Estàtues a la Rambla

Quan es pregunta sobre la presència d’estàtues a la Rambla, la majoria de veïns demanen que desapareguin o, en tot cas, que només continuïn aquelles que no generin aglomeracions. Per tant, estan en contra del trasllat d’aquest tipus d’espectacles a la Rambla de Santa Mònica, com proposa l’Ajuntament.  També demanen una regulació en els espectacles de malabaristes, saltimbanquis i capoeristes perquè puguin actuar d’una manera més ordenada.

Taxa turística

Una majoria d’enquestats està a favor de la implementació de la taxa turística que recentment ha tirat endavant el govern de la Generalitat. Hi estan a favor sempre que reverteixi en beneficis per als residents.  D’altra banda, estan molt en contra que el consistori modifiqui el Pla d’usos de Ciutat Vella per permetre augmentar el nombre de places hoteleres i llicències d’apartaments turístics al districte.

Ocelleries

Pel que fa a les antigues ocelleries, els veïns es mostren partidaris que tornin a ser parades d’ocells i altres animals, això sí, que se’n regulin les condicions d’higiene. I en conseqüència, aposten per eliminar les parades que han substituït les antigues ocelleries i que s’han reconvertit en botigues de venda de productes diversos.

Horaris comercials

Pel que fa als horaris comercials, l’hora de tancament dels comerços, els veïns tenen clar que els comerços de la Rambla s’haurien d’adaptar a la normativa de la resta de la ciutat i, per tant, no són partidaris d’una liberalització que permeti obrir durant més hores.

De moment, només s’han escrutat les opinions dels veïns de la Rambla i del barri Gòtic. En les properes setmanes es donaran a conèixer les opinions dels participants de la resta de Barcelona i també dels estrangers.