Segons la policia, dos dels autolesionats han estat traslladats a l’Hospital de Bellvitge (l’Hospitalet) i els altres dos, a un centre sanitari. Després de ser atesos, tots quatre han estat donats d’alta i han tornat al CIE.

Sembla que els quatre immigrants es van produir talls als canells i a la cara amb un objecte afilat, un fet que la policia ha atribuït a l’intent d’evitar l’expulsió del país, que estava prevista fa dies. Tots quatre són d’origen georgià, i un d’ells serà obligat a abandonar el país en les properes hores. L’home ha rebut el suport de diverses associacions i dimecres el síndic de greuges, Rafael Ribó, va demanar per carta al ministre de l’Interior que reconsideri l’expulsió de dos interns del CIE que tenen filles nascudes aquí i un arrelament social demostrable.

Fonts policials han explicat que, encara que els quatre autolesionats tenien assistència mèdica, no eren sotmesos a escorcolls perquè no es troben en situació de detenció carcerària, sinó en espera de ser deportats, és per això que no han pogut evitar els fets. Les autolesions han posposat la deportació, que, segons la policia, probablement es portarà a terme aquest divendres.