(ACN) La segona jornada del Primavera Sound 2019 ratifica l’obertura de mires del festival en el terreny estilístic. Un canvi de rumb confés -“The new normal”, diu l’eslògan del certamen- i que va més enllà de l’entrada del món llatí o les anomenades músiques urbanes. També el “mainstream” pop s’ha fet un lloc privilegiat al recinte del Parc del Fòrum.

De fet, Miley Cyrus, la camaleònica icona mundial d’una escena fins ara aliena al festival, ha estat la cap de cartell d’aquest divendres. I no només ella. Carly Rae Jepsen, una altra figura de la radiofórmula (autora d’èxits com “I really like you” o “Call me maybe”), també ha desfilat per un dels escenaris d’honor. Però al transatlàntic del Primavera Sound hi ha lloc per a tots, també per als grups de l’escena indie que fins no fa gaire eren el segell del festival, representats aquesta nit per noms com Tame Impala, Suede, Low i Kate Tempest.

Miley Cyrus, el dia del llançament mundial del seu nou disc, i Carly Rae Jepsen han estat exponents aquest divendres del nou rumb del festival, més eclèctic que mai estilísticament. Cyrus s’ha regalat un bany de masses en un dels escenaris principals, on ha vingut a oferir en primícia algunes cançons del seu nou àlbum, “She is coming”.

L’obertura estilística que marca aquesta edició del festival no impedeix que s’hi puguin seguir veient i escoltant noms propis de la música independent, alguns dels quals són vells coneguts de l’esdeveniment musical. Així, els britànics Suede eren uns dels artistes esperats pels més veterans de la cita, que n’han pogut gaudir al sempre agraït escenari RayBan, i alguns, des de la comoditat que ofereixen les grades d’obra d’aquell racó del Fòrum.

També hi ha hagut lloc per a la psicodèlia dels australians Tame Impala -uns altres habituals del festival- i el hip hop més polític de Kate Tempest.