Els veïns propers a la zona del Fòrum celebren, només a mitges, l’arribada del bon temps. La primavera també activa els actes festius al recinte del Fòrum: el festival DGTL, el Cruïlla, concerts paral·lels del Sónar, la Mercè… El tret de sortida, però, cada any el dona el Primavera Sound.

Un any més els veïns es queixen de soroll sobretot a l’entorn de la rambla de Prim i a altes hores de la matinada, quan els assistents al festival s’hi acumulen per agafar el metro. També molesta la música de la desena d’escenaris del Primavera Sound, tot i que enguany les afectacions veïnals han estat més controlades, amb sonòmetres als balcons d’alguns pisos.

Al Raval la resistència contra el soroll és més aviat una carrera de fons. Bona prova d’això n’és que en carrers com el de Joaquín Costa els set dies de la setmana, segons mesures de l’Ajuntament, se superen els 65 dB. L’OMS diu que a partir dels 42 ja es comencen a produir trastorns del son, i amb exposicions prolongades als 50 db poden aparèixer afectacions cardiovasculars.

Al barri les estratègies són ben diverses, i van des de dormir amb taps a les orelles i les finestres i persianes tancades (també a l’estiu) fins a solucions més extremes, com aconseguir uns cascos protectors de les orelles com els que s’utilitzen als aeroports.

Capbussades massa sorolloses

Uns altres que pateixen molèsties són els veïns dels Jardins de la Torre de les Aigües, a l’Eixample. Enguany l’Ajuntament ha decidit reduir l’horari d’obertura d’aquesta platja urbana per intentar apaivagar les queixes.