Fa 10 mesos que amb les obres de la plaça de les Glòries les instal·lacions de l’històric Club Petanca la Cènia van quedar sense subministrament elèctric. Els socis segueixen jugant-hi i fent-ne servei del bar gràcies a un generador que els ha cedit l’Ajuntament. L’aparell els obliga a limitar l’activitat i també els genera soroll i contaminació, una circumstància que els ha fet perdre socis.

Contaminació d’un espai esportiu

El generador els suposa múltiples molèsties i no saben fins quan estaran en aquesta situació. El club ha passat de 140 a poc més de 100 socis per aquest motiu però també hi van altres clubs a jugar. La contaminació de l’aire i el soroll els ha fet perdre un 30 % dels socis.

La desconnexió, fruit de les obres

El vicepresident del Club Petanca la Cènia, Alfons Sánchez Cano, assegura que des que van fer les obres de la Diagonal la línia que els alimentava no la van tornar a connectar i es van quedar sense accés a la xarxa elèctrica. Des d’aleshores, afegeix, ha estat en una lluita amb l’Ajuntament per disposar d’energia elèctrica.

Gasoil un cop per setmana

El districte de l’Eixample els subministra gasoil un cop per setmana. Ells l’administren i han calculat que els arriba per funcionar unes tres hores al dia, menys temps del que acostumaven a estar quan estaven connectats a la xarxa.

No és un cas aïllat

El club de petanca afegeix que és incongruent haver estrenat la zona verda de Glòries i no disposar de corrent elèctric. La guingueta del parc, com el club, també ha de funcionar amb un generador. No en són els únics, ja que els usuaris del club de petanca n’han detectat dos més a l’altra banda de la plaça de les Glòries.