La Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat rebutja els augments de ràtio que proposa el Consorci d’Educació de Barcelona per resoldre la manca de places públiques a P3 i a l’ESO a diversos barris de Barcelona. Demanen més bolets i asseguren que “lluitaran fins al final” per aconseguir que els afectats tinguin plaça a una escola que estigui com a màxim a una distància de 700 metres, que és el que diu el propi consorci. En declaracions a ‘El matí de Barcelona’, el portaveu d’aquesta plataforma a Sant Andreu, David Campillo, ha explicat que ho lluitaran “fins al final”, tot  i que no ha concretat quines accions podrien emprendre. Campillo ha rebut durant l’emissió del programa l’adreça electrònica en què el consorci li notificava que el seu fill no tindrà plaça de proximitat al seu barri.

La presidenta de la FaPaC, Belén Tascón, explica que la demanda de famílies cap a l’escola pública no ha estat seguida per l’administració. Assegura que “veníem d’una situació de superioritat de petició de places d’escola concertada a Barcelona”, però que fa dos anys que la tendència està a la inversa i enguany  la proporció ja és de 52 % de peticions de places en escola pública i 48 % de concertada. 

També han participat en la conversa David Escutia, representant de la Coordinadora d’AMPA del districte de Sant Andreu, Joan Cuevas, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill i Pedro de Cos, president de l’AMPA de l’escola segregada Jacint Verdaguer.