obres Camp Nou per dins
Foto: FC Barcelona

(ACN/Redacció) Davant les denúncies d’explotació laboral a les obres del Camp Nou que ha fet públiques el diari ‘El Periódico’, el govern de la Generalitat ha assegurat aquest dimarts que s’hi han fet tres inspeccions de treball: al juliol, al setembre i a l’octubre. “S’han fet alguns requeriments, però actualment no hi ha obert cap expedient sancionador“, ha apuntat la portaveu del govern, Patrícia Plaja.

Tanmateix, ha obert la porta a “intensificar-les” en els propers mesos “quan les obres vagin creixent i comenci la construcció de l’estadi”, ha continuat Plaja, que ha negat cap irregularitat. “Tenim previst continuar fent una tasca de control exhaustiva“, ha insistit.

Si arriben denúncies formalitzades de casos concrets s’investigarà, com es fa en tots els casos”
Patrícia Plaja, portaveu del govern

Obres amb diverses polèmiques

Els treballs han estat licitats pel Barça a l’empresa turca Limak Construction Europa i, segons algunes denúncies, hi ha algunes companyies subcontractades que podrien estar pagant als treballadors salaris abusius per sota de l’SMI i sense hores extres. “Es tractaria d’una situació de vulnerabilitat que seria preocupant. Treballem amb tots els mecanismes al nostre abast perquè això no passi”, ha afegit Plaja.

No és el primer cop que es posa la lupa sobre les obres del Camp Nou. Des d’un inici el veïnat es va queixar del soroll i trànsit constant dels camions. Al setembre, el FC Barcelona va ser multat perquè es treballava a les obres més enllà de l’horari permès. I ara arriba aquesta denúncia d’explotació laboral.