cita previa vacuna grip 2022
Foto: ACN

La campanya de vacunació contra la grip i la covid arrenca a finals de setembre a Catalunya. Els primers grups de població que rebran la punxada són els majors de 80 anys i usuaris i treballadors de residències. A partir del 16 d’octubre, Salut començarà a immunitzar els majors de 60 anys i a la resta de la població amb criteris per rebre la vacuna contra la grip, la covid o totes dues. El departament informarà quan poden demanar dia i hora a través dels canals habituals.

Et detallem, pas a pas, com demanar cita prèvia per la vacuna de la grip a Catalunya a través de La Meva Salut.

Com demanar cita prèvia per la vacuna de la grip?

Tens diferents opcions per demanar dia i hora per vacunar-te contra la grip. Ho pots fer a través del web o l’aplicació de La Meva Salut, a través de citasalut.cat o als centres d’atenció primària (CAP). Si optes per sol·licitar la cita a través d’un mitjà telemàtic, hauràs d’introduir el teu CIP és a dir, el codi d’identificació personal que trobaràs a la teva targeta sanitària individual.

Recorda que aquest setembre només d’immunitza les persones majors de 80 anys i usuaris i treballadors de residències de gent gran. A partir del 16 d’octubre, Salut obrirà la vacunació a la resta de col·lectius: majors de 60 anys, personal sanitari i sociosanitari, persones amb malalties cròniques i embarassades.

Cinquena dosi i vacuna de la grip alhora

Enguany, la campanya de vacunació de la grip també ha començat abans del que és habitual i es fa coincidir amb la cinquena dosi de la vacuna contra la covid. Les primeres punxades es fan amb vaccins d’alta càrrega, és a dir, reforçats perquè proporcionin protecció per a tot l’hivern.