La nova font del pati de l’Escola el Sagrer ja torna a estar operativa. El Consorci d’Educació de Barcelona ha fet una actuació a la cornisa de la paret col·locant-hi punxes per evitar que s’hi posin els coloms. Les femtes dels ocells havien deixat inservible la font —recentment inaugurada— i també una graderia de fusta que s’havia instal·lat al pati escolar i que estava bruta pel mateix motiu.

Les famílies havien fet diverses queixes denunciant la situació, i ara es mostren satisfetes amb les mesures que s’han pres. El consorci ha netejat les aixetes de la font i també de tota l’estructura de fusta. També s’han netejat tots els espais del pati que estaven bruts per les defecacions de les aus.

Imatge de la font abans de la intervenció del Consorci d’Educació

La reforma del pati es va inaugurar l’11 de novembre del 2022 i va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius. La remodelació va incorporar aquesta font i també unes grades de fusta. En aquell moment, les famílies ja van advertir que aquest element no estava ubicat en un bon lloc perquè eren coneixedors de la brutícia que hi generaven les aus. Dies després, la font ja estava en desús fins que la setmana passada va tornar a posar-se en servei.