Obres de millora al Parc de la Trinitat. Hi han començat els treballs de remodelació i reforestació d’aquesta gran àrea verda de set hectàrees del barri de la Trinitat Vella. Des d’aquest dilluns es comença a treballar en la renovació d’alguns imperfectes en el paviment malmès per les arrels dels arbres, la vegetació i el reg. També se’n rehabilitaran elements arquitectònics com la paret del frontó, els lavabos o els murs de la zona esportiva. Ara bé, el veïnat voldria una reforma més ambiciosa, després de 30 anys de la inauguració del parc.

Frontó del Parc de la Trinitat

Els veïns volen una reforma integral

Les obres de remodelació del Parc de la Trinitat és una demanda veïnal, però voldrien que fos una reforma integral. Segons el veïnat, aquesta gran àrea verda fa 30 anys que es va inaugurar i fins ara no s’hi havia fet cap inversió. Per això, voldrien que es plantegés una rehabilitació amb més inversió.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Trinitat Vella, la seva presidenta, la Manoli Martínez, diu que s’ha d’arreglar tot el parc incloent l’escultura dels cavalls, els passadissos i el llac. En Pere Molí, de l’Associació Trinitat Uneix, va més enllà i demana que, després de la reforma integral, el parc el porti una gestora per tal que hi faci un manteniment anual.

Tanques de xiprers que s’han de retirar

Es retirarà una tanca de xiprers

La durada de les obres, que comencen amb retard, serà de deu mesos i tindran un cost d’1,3 milions d’euros. Els treballs inclouran la retirada d’una tanca de xiprers per construir-hi una placeta lliure on poder organitzar esdeveniments. Pel que fa a la resta d’arbres, tot i que se n’hauran de trasplantar 50 i retirar-ne 18, n’hi haurà 221 de nous. La reforestació del Parc de la Trinitat té un cost de 300.000 euros.

Març, el mes de les millores a grans parcs i jardins

A banda de les actuacions al Parc de la Trinitat, durant el mes de març també s’intervindrà als Jardins Laribal i al Parc Central de Nou Barris. Als Jardins Laribal, al Poble-sec, les tasques se centren principalment a la zona de “la colla de l’arròs”. Durant tres mesos i mig també se’n renovarà paviments i escales, es refarà el reg i es plantaran nous arbres i arbustos, així com rosers.

A partir de dimarts, 14 de març, s’iniciaran els treballs per reparar paviments i rampes al Parc Central de Nou Barris i també hi haurà millores en mobiliari i jardineria. La durada prevista de les obres és de dos mesos.