Hospital Clínic

L’Hospital Clínic de Barcelona continua treballant per restablir l’activitat assistencial, tot i que encara no ha aconseguit tornar a la normalitat. Aquest dilluns, vuit dies després del ciberatac, el centre ha recuperat 70 % de visites a consultes externes, 90 % de la cirurgia programada i 40 % de la cirurgia ambulatòria, així com el Codi ictus i Codi infart després de reactivar un 30 % dels servidors informàtics després de certificar que “no hi ha rastre del ciberatac”.

El centre d’extraccions funciona al 20 %, prioritzant l’atenció als pacients que necessiten continuïtat en els tractaments, cirurgies i proves invasives. Tot i les dificultats, l’hospital no ha deixat d’atendre en cap moment les urgències, les hospitalitzacions, el servei a domicili, així com el codi tres d’atenció a les víctimes d’agressions sexuals.

Aquest divendres, el director mèdic del Clínic, Antoni Castells, va avançar que el centre podria recuperar la normalitat entre dilluns i dimarts. De moment, però, encara no es pot parlar de normalitat i fonts de l’hospital admeten que l’activitat és desigual.

Un rescat de 4,2 milions d’euros

El responsable del segrest de dades, l’empresa Ransom House, ha demanat un rescat de 4,5 milions de dòlars, uns 4,2 milions d’euros. El govern català i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya han reiterat que no pagaran “ni un cèntim”.