font brutícia escola El Sagrer

La reforma del pati de l’Escola el Sagrer, al barri de la Sagrera, està en el punt de mira de les famílies. Fa dos mesos i mig que s’ha inaugurat i la font que s’hi ha instal·lat ha quedat en desús des del primer dia perquè és plena de femtes de coloms. L’Oriol Castillo, pare de l’escola, lamenta que “s’hagi col·locat la font en aquest espai quan ja se sabia hi havia coloms al mur de sobre”.

Coloms a la cornisa de la paret

Els coloms es posen en una cornisa de la paret ubicada sobre la font. I quan defequen deixen inservible una grada de fusta pensada perquè els alumnes seguin a descansar o hi esmorzin: “És llençar els diners, que els nens no puguin utilitzar una instal·lació nova“, afirma l’Oriol.

La reforma del pati es va inaugurar l’11 de novembre del 2022 i va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius. En aquell moment les famílies ja van advertir que la font no estava ubicada en un bon lloc perquè eren coneixedors de la brutícia que generaven les aus en aquest espai.

Punxes anticoloms?

La Meritxell Barberà, mare de l’escola, demana que es facin fora els coloms perquè generen insalubritat a l’espai. Proposa col·locar punxes anticoloms a la paret per evitar que s’hi estiguin o buscar alternatives perquè marxin. Les famílies esperen que el Consorci trobi una solució al problema i actuï ràpidament per poder aprofitar l’espai afectat: “Nosaltres no hem fet res, de moment, perquè esperem una actuació de l’Administració”, afirma l’Oriol.

El pati forma part dels Patis oberts, que obren els cap de setmana perquè els infants del barri en puguin fer ús.