Ja està operativa la nova cuina de l’Escola la Pau, construïda amb una partida de 400.000 euros dels pressupostos participatius. El servei era molt reivindicat per les famílies i la direcció del centre escolar, que en els seus 50 anys d’història, mai no havia tingut cuina pròpia. La implicació de tota la comunitat educativa va permetre que el projecte fos un dels més votats del districte de Sant Martí.

No ho tenien fàcil: són una escola de només una línia per curs i, a més, un grup important de les famílies són de Sant Adrià i no podien votar. Tot i això, van aconseguir els suports necessaris per tirar endavant la reforma de la cuina i el menjador.

Un servei molt necessari

El servei de cuina s’havia tornat molt necessari a l’escola ja que permet als alumnes, alguns d’ells en situació de vulnerabilitat, menjar un menú acabat de fer i més saludable que el càtering. A més, segons explica la directora, Sònia Burguès, la reforma ha ajudat a “dignificar l’espai” i que les criatures tinguin l’àpat principal del dia de molta qualitat.

Implicació de tot el barri

L’escola va comptar amb la implicació de tota la comunitat educativa per donar a conèixer el projecte i també de les principals associacions de veïns del barri, que van ajudar aconseguir vots per a la cuina de l’escola.

L’espai on s’ha ubicat la cuina era una zona del centre educatiu sense ús que ara s’ha condicionat per acollir la cuina nova i reformar l’antic menjador.

Una escola que s’ha reinventat

L’Escola la Pau és un centre educatiu històric al barri de la Pau, que s’està reinventant en els últims 15 anys. Segons comenta Burguès, en pocs anys se n’ha renovat el projecte pedagògic però també les instal·lacions, amb un laboratori nou, una nova sala d’actes i un pati més al dia.