(ACN) El Departament d’Interior ha aprovat un protocol a través del qual es faran proves mèdiques als efectius dels Mossos d’Esquadra destinats a l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASMET) per descartar malalties relacionades amb l’exposició a l’amiant. El mateix protocol ja s’aplica al cos de Bombers de la Generalitat. El centenar d’agents dels Mossos afectats repetiran aquestes proves a través de les revisions mèdiques que es fan anualment encara que els resultats surtin negatius, segons han explicat fonts d’Interior.

El sindicat SAP-Fepol ha fet públic un comunicat en què exposa que va demanar aquestes proves el 20 de desembre del 2018 i va insistir-hi recentment “per la detecció de nous casos de malalties relacionades amb l’amiant”.

Continuen les revisions als treballadors del metro

Dels 1.064 treballadors del metro que participen en el programa de vigilància de TMB per haver estat potencialment exposats a l’amiant, gairebé 400 ja han finalitzat el procés de revisió. Segons l’empresa, 22 tenen afectacions que podrien ser per l’amiant: 19 engruiximents de la pleura, dos casos de plaques pleurals i un de plaques pleurals calcificades. TMB assegura que no té constància que hi hagi cap cas d’asbestosi entre els treballadors, en contra del que assegura el comitè d’empresa. Les afectacions localitzades, diu l’empresa, no són greus i no presenten símptomes.