TMB canviarà les pantalles del metro que indiquen el temps d’espera per al proper tren. Segons ha pogut saber betevé, a banda d’informar del temps que queda, les noves pantalles tindran molta més informació, en especial per distribuir millor els passatgers dins dels combois i per les andanes.

Per això, les pantalles inclouran una representació gràfica dels vagons del metro i de la quantitat de persones que hi ha dins. Amb aquesta novetat —segons s’explica al plec de la licitació del projecte, al qual betevé ha tingut accés— TMB vol fer “un repartiment racional dels clients per les andanes”. Podeu veure el disseny actual i el futur en la imatge virtual següent, feta per TMB.

pantalles metro barcelona temperatura

Triar la temperatura al metro

A diferència de les pantalles actuals (que només indiquen el temps restant per al proper tren), les noves seran a tot color i inclouran moltes més informacions, a banda de la saturació dels vagons. Entre les més destacades hi ha el número de línia, la destinació final, l’hora, el temps restant per al proper tren i el següent, l’espai per a persones amb mobilitat reduïda i, per últim, la temperatura de cada vagó.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Per què fa tanta calor a les andanes del metro?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/calor-metro-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Gràcies a les pantalles, els passatgers podran saber la temperatura real dels vagons del metro que vindrà; així, a la pràctica, els viatgers podran triar a quina temperatura volen viatjar. Quan arriben els mesos d’estiu, precisament, una de les crítiques més habituals durant els mesos d’estiu té a veure amb la calor que fa a les andanes del metro.

Prova pilot a tres estacions

Les primeres pantalles del sistema nou s’instal·laran durant dos anys com a prova pilot en tres estacions de l’L5. En concret hi haurà quatre pantalles a Entença, quatre pantalles a Hospital Clínic i, finalment, sis pantalles a Sants Estació. TMB preveu invertir al voltant de 60.000 € en aquesta prova pilot, que podria començar entre finals del 2019 i principis del 2020. Un cop acabi la prova pilot, TMB estudiarà estendre les pantalles noves a la resta de xarxa del metro.