L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dilluns els II Premis Barcelona Innovació Educativa en un acte al Saló de Cròniques. En total s’han entregat 16 premis: sis categories per als diferents nivells educatius i 10 més per a cadascun dels districtes. El guardó dedicat a l’educació infantil se l’ha emportat el projecte de l’Escola Bressol Municipal Cobi per ampliar els espais de convivència, joc i descoberta de les mares del Centre Penitenciari de Dones Wad-Ras. L’Escola Ferran Sunyer i l’Escola Francesc Macià han rebut el reconeixement per projectes comunitaris que treballen des de la integració i la connexió amb les entitats del barri.

Un programa que vincula la pràctica de l’esport amb la capacitat de concentració promogut per l’Institut Ferran Tallada ha guanyat el guardó de la categoria d’educació secundària. Al camp de la formació professional el premi ha estat per a la cooperativa Impulsem, que desenvolupa accions de caràcter integrador per “minorar els efectes de l’exclusió social d’aquells sectors de la població més vulnerables”. La categoria d’educació al llarg de la vida ha estat per a l’associació ARTransforma, que utilitza l’art i la cultura per fomentar la inclusió i la cohesió socials.

Premis d’Innovació Educativa als districtes

Els premis dels districtes han estat per al projecte Ravalsteam, per fomentar l’èxit escolar vinculant les activitats de l’Escola Drassanes amb l’Institut Milà i Fontanals i la Universitat Pompeu Fabra. Altres projectes guardonats han estat el Festival d’Animació Infantil Oriol Canal a les Corts, el projecte Optatives artístiques de l’Institut Montjuïc o el projecte de transformació i cocreació del pati de l’Escola Dovella. També ha estat premiat el projecte Gener@accions, en què participen 14 centres residencials i 12 escoles de l’àrea d’influència del CAP Sarrià.

El consistori va crear els Premis Barcelona Innovació Educativa l’any passat per reconèixer “aquelles iniciatives que comporten una millora de la pràctica educativa a la ciutat i que contribueixen a promoure les oportunitats educatives i la inclusió social”. La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i el comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, s’han encarregat de lliurar els premis.