La plataforma Prou Complicitat ha convocat una altra manifestació a Barcelona contra els bombardejos a Gaza. Sota el lema “Aturem el genocidi a Palestina, contra l’Europa racista i colonial”, la protesta unitària ha començat aquest diumenge a les 12 h als Jardinets de Gràcia. Les entitats convocants denuncien que Israel està bombardejant intencionadament barris residencials, hospitals, escoles, camps de refugiats i ambulàncies a Gaza.

Valoració positiva de la suspensió de relacions amb Israel

Segons la Guàrdia Urbana 2.200 persones, 10.000 segons els organitzadors, s’han concentrat als Jardinets de Gràcia, des d’on ha començat la marxa en direcció al passeig de Gràcia i cap a la plaça de Catalunya. Els organitzadors de la protesta, que ja fa més d’un mes que es repeteix cada setmana als carrers de Barcelona, han valorat positivament la suspensió de les relacions entre Barcelona i Israel i les declaracions del president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, sobre Palestina. “Són uns primers passos, però no n’hi ha prou”, ha explicat Cèlia Cassanyes, de Prou Complicitat amb Israel.

La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha celebrat que el govern municipal recuperi una decisió que s’havia pres a l’anterior mandat. Carles Riera, diputat de la CUP, també apel·la a Generalitat a seguir l’exemple de Barcelona i trencar les relacions amb Israel.

Perspectives de la cimera per la Mediterrània a Barcelona

En relació amb la cimera de la Unió per la Mediterrània que comença dilluns a la ciutat, Cassanyes creu que “no hi haurà mesures clares contra el genocidi a Palestina“. Laurent Cigen, membre de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins Junts, considera, en canvi, que la pressió internacional “pot parar els peus a l’estat d’Israel”.

Altres manifestacions a Barcelona contra el conflicte bèl·lic

Fa més d’un mes que cada setmana hi ha protestes a Barcelona contra el conflicte bèl·lic entre Israel i Hamas. La manifestació més multitudinària fins ara ha estat la del 21 d’octubre, quan van sortir al carrer 19.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 70.000, segons els organitzadors. El 12 de novembre van tornar a manifestar-se milers de persones als carrers de la ciutat contra els bombardejos. Un cop acabada la protesta, una part dels manifestants van irrompre a l’Estació de França. Dissabte de la setmana passada, la manifestació es va repetir. En aquest cas la mobilització va transcórrer pels carrers del Raval fins a arribar a un edifici del carrer de Sant Pau, on van penjar una enorme bandera palestina.