Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona cinc persones, tres homes i dues dones, per un delicte d’estafa i falsificació documental. Fonts de la policia autonòmica expliquen que els detinguts feien compres a crèdit a una gran superfície comercial barcelonina i després presentaven denúncies falses davant dels Mossos per càrrecs fraudulents. Segons els agents, el conjunt de denúncies sumava una reclamació a l’entitat bancària de més de 105.000 euros.

Investigació en marxa des de l’abril

La investigació es va posar en marxa a l’abril, quan els Mossos van detectar diverses reclamacions de clients, que mitjançant denúncies policials, asseguraven que havien estat víctimes d’operacions fraudulentes i volien presentar una denúncia per reclamar la devolució dels diners a la seva entitat bancària. A partir d’aquí, els agents van detectar que els detinguts sempre utilitzaven el mateix ‘modus operandi’.

13.000 euros en efectiu

Segons expliquen els Mossos, les detencions es van produir el 8 de novembre. El mateix dia, els agents van escorcollar un pis de Barcelona, on van intervenir 13.000 euros en efectiu i altres documents d’interès per a la investigació.