Mig centenar de veïns del barri de la Salut s’han manifestat aquest dissabte per exigir que se suprimeixi la parada de taxis i VTC situada a la rambla de Mercedes. La Plataforma Veïnal Recuperem la Salut, al capdavant de la protesta, critica que la proximitat del Parc Güell provoca un col·lapse de vehicles al barri i greus conflictes de mobilitat per als veïns. A més, s’oposa al trasllat que ara es planteja de la parada, amb una zona per a taxis davant del Col·legi Kostka.

Segons Maria Solanas, membre de la plataforma, els vehicles provoquen problemes d’accés a aquesta zona de la Salut, soroll i inseguretat als entorns escolars. Assegura que alguns residents no poden ni entrar a casa seva, que hi ha baralles entre taxistes i conductors de VTC i que, a més, els clàxons són constants durant tot el dia. “És una situació inaguantable. Ens tornem a manifestar per defensar els nostres drets“, sentencia Solanas.

“L’únic que ens queda és sortir al carrer”

Lamenten que el turisme “passi per sobre dels barris” i reclamen el trasllat definitiu de la parada a la carretera del Carmel. També carreguen contra l’Ajuntament de Barcelona perquè lamenten que, en les trobades que han mantingut, no s’han sentit escoltats. “Tenim la sensació que ens prenen el pèl. L’única cosa que ens queda és sortir al carrer i fer-nos veure“, diu Solanas.

En la manifestació d’aquest dissabte ─la tercera dels últims dies─, els veïns han recorregut el barri i han tallat el trànsit.