La notícia es va estendre ràpidament des del compte de Twitter de l'advocada Eva Corredoira. Empesa per l'emergència de la situació, en una de les seves piulades mostrava una fotografia colpidora de com ha de banyar la seva mare afectada d'Alzheimer des de fa 10 anys. Tots els maldecaps de l'Eva comencen aquí, al bany de casa, en un edifici catalogat del barri de Gràcia. Quan vol instal·lar un plat de dutxa per facilitar l'accessibilitat de la mare, es troba que les bigues de la finca estan podrides. A partir d'aquí comença un viacrucis de quatre mesos per obtenir els permisos, primerament de la comunitat de veïns i després de l'ajuntament per fer les obres de substitució de les bigues. EVA CORREDOIRA, advocada: "Qui em garanteix a mi que d'aquí a un mes més no digui alguna cosa a patrimoni o no hi hagi qualsevol tipus de problema. Es més, si l'ajuntament creu que el projecte no es bo, que passarà? trigarem tres mesos més? La meva mare continuarà banyant-se en una Toy? La mare de l'Eva té reconegut el màxim grau de dependència i per aquest motiu la seva filla demana que en casos d'emergència, com aquest, els permisos d'obra es puguin agilitzar. Des de la Sindicatura de Greuges s'apunta també a la necessitat d'actuar amb celeritat en aquest tipus de situacions. MARIA ASUNCIÓ PLANAS, síndica de greuges: "Aquest i segurament hi hauran d'altres. Potser ara m'està escoltant gent que diu 'escolta jo també tinc aquest problema d'acord. Doncs aquests casos haurien de passar per sobre dels altres i anar més ràpid." A banda del compromís d'agilitzar el permís d'obra, des de l'ajuntament també es vol recordar que existeixen diverses vies per atendre una persona depenen. Hi ha centres de dia i residències que poden proporcionar als malalts una higiene diària. L'Eva, però, insisteix que la seva opció és cuidar la mare a casa.

La mare d’aquesta advocada del barri de Gràcia té reconegut el grau màxim d’invalidesa i sense un bany disponible, la situació es feia cada cop més difícil. Tot va començar quan, en aquest edifici catalogat de Barcelona, es detecta, un cop iniciades les obres, que les bigues del bany estan podrides. A partir d’aquí l’Eva es posa en contacte amb la comunitat de veïns, per tal de fer una obra en l’estructura. Arriba aquí el primer escull. Des de la comunitat de veïns i en tractar-se d’un edifici catalogat es demanen tots els permisos necessaris i això fa que tot es dilati en el temps.

Un cop realitzats els tràmits des de l’Ajuntament es tenen 30 dies per estudiar el projecte d’obres i comprovar que res es faci fora de la norma. En vista d’aquest horitzó l’Eva veu clar que en casos d’emergència com el seu des de l’Administració s’hauria d’actuar molt més ràpid i decideix fer-ho públic a través de les xarxes socials.

 

 

 

Després del Twitter de denúncia, l’Eva es reuneix amb la síndica de Greuges de Barcelona i l’Ajuntament i obté el permís.