Fa temps que el veïnat de l’entorn del Parc del Clot es queixa de l’estat en què es troba aquest espai emblemàtic del barri. Denuncien problemes en el drenatge del terreny —que provoca inundacions cada cop que plou— i el perill que corre el patrimoni històric que hi ha. També protesten per la conducta incívica d’alguns usuaris en horari nocturn. Ara, l’Ajuntament ha elaborat un projecte que executarà l’any vinent per posar al dia aquest parc, que es va construir als anys 80 als antics terrenys de la Renfe i que, amb el pas del temps, ha anat quedant desfasat.

Lones de protecció al patrimoni

Una de les mostres més evidents del deteriorament del Parc del Clot són les lones de protecció de les restes dels antics tallers de Renfe que es conserven a l’espai. El consistori ha anunciat que l’any vinent iniciarà la reforma del parc, situat a tocar de la plaça de les Glòries o de la seu del districte de Sant Martí. Els treballs han de servir per solucionar alguns problemes que els veïns denuncien des de fa temps. Reclamen, per exemple, la millora del drenatge del terra o la renovació de l’àrea de gossos. També més presència de la Guàrdia Urbana per evitar les conductes incíviques.

Falta de manteniment al Parc del Clot

En la darrera Audiència Pública de Sant Martí, diversos veïns van mostrar el seu descontentament per l’estat en què es troba el parc. L’equip de govern del districte assegura que s’hi està fent un manteniment que garanteix uns mínims en espera de fer la reforma a partir de l’any vinent. Adverteix, però, que, amb una partida d’un milió d’euros anuals, Sant Martí és el districte de la ciutat on més s’inverteix en aquest aspecte.