L’Associació de Veïns del Clot Camp de l’Arpa ha reunit als residents a l’entorn dels Jardins de Can Miralletes per mirar de trobar solucions i fer força per reclamar a l’Ajuntament una millora de l’espai i de la masia que hi ha en aquest petit pulmó verd -ubicat entre els carrers de la Indústria, de Conca i de Sant Antoni Maria Claret-. La Julia Rodríguez, veïna del barri diu que “el parc és molt bonic” però lamenta que “està una mica descuidat”“S’ha d’arreglar perquè tot el terra està bastant malament a causa de les pluges”, afegeix la Mercè Vidal.

Per fer visible la protesta, els veïns han disposat targetes grogues i vermelles que denuncien el mal estat en què es troben alguns punts del parc. Per exemple,  l’únic pas accessible per a persones amb problemes de mobilitat per arribar fins a la masia.

Un projecte aturat 

Una altra demanda veïnal és la recuperació de la masia que hi ha a l’interior dels jardins i que, fa un temps, va acollir un restaurant. Després d’anys de reivindicacions, el Districte Municipal de Sant Martí té un projecte per recuperar l’edifici. Preveu ubicar-hi un espai infantil, un petit bar i lavabos públics. L’execució del pla, però, s’està endarrerint. Primer van sorgir problemes amb l’estructura de l’immoble i ara s’ha descobert que cal requalificar-lo com a equipament abans de començar l’obra.

Els veïns no entenen com poden sorgir ara aquests problemes quan l’edifici ja havia acollit un restaurant. “Com pot ser això si fa més de dos anys que estem parlant d’aquest tema, quan abans hi havia una activitat econòmica aquí, durant molts anys, un restaurant, i no se’n van adonar, d’això?” es pregunta Miquel Catasús,  de l’Asssociació de Veïns  Clot – Camp de l’Arpa.

De moment, l’Ajuntament ha programat una visita conjunta amb les entitats veïnals de la zona i Parcs i Jardins per valorar l’estat en què es troben.