Veïns i entitats del Raval no es donen per vençuts i han tornat a protestar contra l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels, que l’Ajuntament va anunciar fa uns dies que reformarà, i el veïnat denuncia que suposarà una pèrdua d’espai per als veïns. S’hi han concentrat unes 200 persones.

Des de la plataforma No a l’Ampliació del MACBA, Santi Aranya ha qualificat l’ampliació d'”agressió imposada”. “És un acord entre la Fundació MACBA i polítics, sense haver parlat amb els veïns. Saben que els veïns estem organitzats en una plataforma i ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres”.

La plataforma No a l’Ampliació del MACBA denuncia que amb l’ampliació del museu d’art contemporani de la ciutat es perden 908 metres quadrats d’espai públic. El consistori defensa que, a canvi, amb la nova plaça es guanyarà l’espai que ara ocupen els “skaters” i també una terrassa mirador de 350 metres quadrats oberta a la ciutadania. Per la plataforma, aquesta terrassa “no és espai públic accessible tot el dia” i demana a l’Ajuntament “compromisos ferms i no màrqueting polític”.

L’ampliació del MACBA i la construcció del nou centre d’atenció primària al Raval Nord, a la capella de la Misericòrdia de la plaça dels Àngels, comportarà una important remodelació de l’espai. L’Ajuntament de Barcelona vol que deixi de ser una plaça dura i hi ampliarà les zones verdes. Això suposarà, a la pràctica, que els patinadors perdran espai per practicar. La previsió és que la transformació de l’espai estigui enllestida el 2027.

En una entrevista al ‘bàsics’ Iñaki Garcia, de la plataforma No a l’Ampliació del MACBA, ja va denunciar que l’ampliació “s’ha imposat sense cap mena de diàleg”. Garcia també va posar de manifest la sospita que la reforma de la plaça “vol legitimar l’ampliació del museu”.