grafit façana ciutat vella

La Guàrdia Urbana va localitzar aquest dimarts al vespre, pels volts de les 21.30 h, una persona que feia pintades a una façana de la plaça de George Orwell, al barri Gòtic. Els agents van procedir a denunciar el grafiter i li van comissar les pintures amb les quals estava cometent la infracció.

Aquesta intervenció policial forma part del pla antipintades de l’Ajuntament de Barcelona per minimitzar els grafits que degraden l’espai comú. L’11 de març passat la Guàrdia Urbana va denunciar tres persones més que havien fet pintades a almenys dos indrets més del Gòtic, al carrer d’Avinyó i al passatge de la Pau.

Lluita contra la proliferació de pintades

El nou contracte de neteja de pintades 2024-25, que forma part del Pla endreça, vol incidir en els punts més vandalitzats de la ciutat. Te un pressupost de 16 milions d’euros (un 17 % més que l’anterior contracte) i hi haurà un total de 36 equips netejant la ciutat, un 30 % més que fins ara. A més, s’intensificarà la neteja en determinades zones de cada districte. La neteja de pintades es farà de forma general cada quatre mesos, mentre que en altres punts més vandalitzats, com al Raval, es netejarà mensualment.