La reforma de la plaça dels Àngels, al barri del Raval, que ha anunciat aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ha provocat diversitat de reaccions, des dels veïns als comerciants, passant pels “skaters”, que des de fa anys s’han fet seus els entorns del MACBA. L’ampliació del museu és justament un dels eixos de la reforma i això no ha agradat a la plataforma d’entitats i associacions que fa temps s’oposen a aquesta ampliació. 

En una entrevista al ‘bàsics’ Iñaki Garcia, de la plataforma No a l’Ampliació del MACBA, ha denunciat que “l’ampliació del MACBA s’ha fet sense cap mena de diàleg, s’ha imposat i ens mobilitzarem”. A més Garcia diu que els veïns “tenim la sospita que la reforma de la plaça presentada vol legitimar l’ampliació del museu“.

La plataforma No a l’Ampliació del MACBA denuncia que amb l’ampliació del museu d’art contemporani de la ciutat es perden 908 metres quadrats d’espai públic. El consistori defensa que, a canvi, amb la nova plaça es guanyarà l’espai que ara monopolitzen els “skaters” i també una terrassa mirador de 350 metres quadrats oberta a la ciutadania. Per la plataforma, aquesta terrassa “no és espai públic accessible tot el dia” i demana a l’Ajuntament “compromisos ferms i no màrqueting polític”.