Els restauradors de Barcelona preveuen un futur incert per al sector. Les últimes xifres que posen sobre la taula no són gens esperançadores. El director del Gremi, Roger Pallarols, calcula que el 40 % dels restauradors podria tancar a curt termini. De fet, des de principis d’any, quan va començar la crisi del coronavirus, el 15 % del establiments de la ciutat ja han abaixat la persiana.

Acomiadar per mantenir-se

Dels restauradors que no preveuen tancar, quasi sis de cada 10 hauran de reestructurar la plantilla per sobreviure. Per tant, això comporta acomiadar personal per poder seguir oberts. Segons el balanç del gremi, prescindir d’una part de la plantilla comporta un volum de “destrucció d’ocupació sense precedents”. A més, tampoc s’atreveixen a parlar d’ingressos, ja que només preveuen pèrdues per al sector.

Un any per oblidar

El sector veu el 2020 com un any “absolutament nul”. De tots els negocis que han abaixat la persiana, s’hi ha de sumar la conseqüència que Barcelona, diuen, té empreses que “no són viables”. A més, moltes han fet expedients de regulació d’ocupació (ERTO) que han acabat en acomiadaments definitius.