El plenari municipal ha aprovat per unanimitat donar a l’Ajuntament dos mesos per trobar una ubicació alternativa per al museu Hermitage. Ho ha fet la mateixa setmana que el govern municipal ha dit “no” a fer l’equipament a la nova bocana del port, tot referint-se a les febleses del projecte exposades en quatre informes.

Així doncs, tots els partits —els del govern inclòs— han donat suport a una proposició del PP perquè en el termini de dos mesos l’Ajuntament “es posicioni de manera clara i definitiva” sobre el museu. Óscar Ramírez (PP) ha criticat el “no” a fer l’Hermitage al Port perquè amb el museu “Barcelona sumaria un edifici singular a l”skyline'” i ha reblat que les ubicacions alternatives que l’executiu va plantejar aquest dilluns “no són viables”.

Gemma Sendra (ERC) ha avisat que l’Hermitage “és un projecte que pot ser molt important per a la ciutat“, malgrat dir que “no és un museu”, mentre que Ferran Mascarell (JxC) ha insistit que: “Estem dient al món que a Barcelona no tenim ambició per arribar a un bon acord amb el museu.” Marilén Barceló (Cs) ha carregat contra els informes que va presentar el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni perquè són “excuses maquillades per tapar discrepàncies” entre BComú i el PSC.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha allargat la mà als promotors de l’Hermitage: “Estem oberts a buscar possibles solucions, hi ha oportunitats a la ciutat i l’Ajuntament estarà per acompanyar-les”, ha dit. En paral·lel a la proposició del PP, BCN Canvi n’ha presentat una altra però l’ha acabada retirant. El president de la formació, Manuel Valls, ha avisat de la “falta de respecte molt greu” pel paper de l’executiu davant dels promotors del museu rus.